• filip-tack-polder-1

    Polder

    Symmetrie + Asymmetrie en Zwart & Wit zijn dé uitgangspunten in dit interieurontwerp. De reeds aanwezige lijnen en perspectieven werden minutieus bijgestuurd tot ze in het nieuwe ontwerp helemaal juist zaten. Dit alles benadrukt door een extreme puurheid van strak ingekleurde lijnen, échte materialen en zuivere vlakken. Functionaliteit zit hier subtiel verstopt: met één knop komt de tv boven de haard tevoorschijn en de lage zitbank in de erker verbergt oa. radiatoren … Een krachtig bewijs dat form follows function een stoer resultaat kan opleveren. waar men zich kan focussen op de essentie van hun diensten. Ruimtelijk vertaalt zich dit in uitgepuurde lijnen/ volumes/ vlakken en dito materialen.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filip-tack-GAB-1

    Maison GAB

    Een ‘mode’huis als archetype voor de GAB fashion groep. Om de diversiteit van de vele merken te versterken op één site is er gekozen voor een eigentijdse, pure vormgeving. Mede door de aanwezigheid van een historisch en industrieel pand, ontstaat er een intrigerende totaalsite. Kenmerkend voor het gebouw is de belijning aan de buitenkant die binnen op een identieke wijze in wanden en plafond werd doorgetrokken. Alles werd tot in de puntjes tot de essentie herleid. Dit werd zelfs tot in de kleinste details aangehouden. Zo wordt het licht gefilterd door met ‘huisjes’ geperforeerde panelen en doet de verticale belijning binnenin dienst als houder voor de zwevende tabletten…less can be much more…

    Bekijk foto’s van dit project
  • filip-tack-Contenaire-1

    Centenaire

    Dit prachtige appartement in een historisch waardevol Art Deco gebouw diende grondig gerenoveerd te worden. Met respect voor het bestaande grondplan is er op enkele plaatsen met zorg aan de indeling gesleuteld. De opbouw van de keuken, badkamers en slaapkamers gebeurde steeds vanuit een informele visie. Wat betreft materialisatie is er daarom van in het begin gekozen voor zachte, natuurlijke texturen en tinten: cementoplossingen voor wanden en vloeren, nonchalant gedrapeerde stoffen, enz. De verdere invulling met bijpassend los meubilair en accessoires zorgt tenslotte voor een ongedwongen sterke sfeer die tegelijkertijd sober en geraffineerd aanvoelt.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filip-tack-vmb-1

    VMB

    Missie: het omvormen van een ‘used office’ tot een professionele ontvangst-en meetingruimte voor klanten en intern gebruik. Binnen de context van de bestaande architectuur werden alle scheidingswanden verwijderd en kwam een nieuwe lay-out tot stand. De nieuwe indeling noopte ons tot het grondig upgraden van alle technieken: HVAC, verlichting, IT, etc. - technieken eigen aan een kwalitatieve hedendaagse kantooromgeving. Omdat de focus van VMB ligt op ‘finance for dynamic business’, werd gezocht naar het creëren van een omgeving waar alle ballast overboord is gegooid. Een omgeving waar men zich kan focussen op de essentie van hun diensten. Ruimtelijk vertaalt zich dit in uitgepuurde lijnen/ volumes/ vlakken en dito materialen.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filip-tack-Hageland1

    Hageland

    Deze eerder klassieke villa werd doorweven met nieuwe visuele lijnen en dito circulatie-assen. Er ontstaan zo meerdere sterke perspectieven. Tevens heerst er een grote gelaagdheid tussen de verschillende ruimtes onderling. Door het integreren van verborgen schuifdeuren kan de open ruimte snel omgevormd worden tot kamers met een grote intimiteit. In elk van de kamers is daarenboven ruimte gemaakt voor objecten, accessoires en kunstwerken. Vlakken laten toe schilderijen op te hangen, nissen omlijsten objecten, sokkels dragen beelden. De keuze van geraffineerde materialen gecombineerd met doorgedreven detaillering, wandafwerkingen en uitgelezen meubelen, maken van dit project een verborgen parel in het zacht glooiend Hageland.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filiptackdesignoffice-cornelis-floris-1

    Cornelis Floris

    Pal tussen Renaat Braems politietoren en de Antwerpse Boerentoren staat de voormalige woning annex atelier van beeldhouwer/ architect Cornelis Floris de Vriendt (16e eeuw). In een latere fase werd het perceel uitgebreid en werd de site een school. Onze opdracht bestond erin het patrimonium om te vormen tot 4 commerciële ruimtes en een 12-tal woonentiteiten. FTdo stelde vooral het bewaren van de ziel, het herinneren aan de speelplaats (en dito schoolbanken) en het op een eerlijke en subtiele wijze aanbrengen van nieuwe elementen voorop. Oud en nieuw versterken mekaar maximaal. De gebouwen werden precieus ontmanteld en laag na laag terug opgebouwd.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filiptackdesignoffice-lakeside-view-1

    Lakeside view

    Comfort en hightech zijn in dit appartement volledig met elkaar versmolten. De houten wand is een verwijzing naar het wuivende riet aan de waterkant. In de wand is plaats voor objecten, fotoframes, een tv. De wand verhult tevens een slaapkamer met hotelbeleving en verbindt de verschillende leefzones met elkaar. De open keuken is strak geometrisch opgebouwd. De materialen werden met grote zorg afgewogen en uitgekozen. Zo werd zelfs de koelkast tot in het kleinste detail met leder bekleed. Eenvoud, luxe en rust zijn hier de sleutelwoorden.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filiptackdesignoffice-opdebeeck-2

    O&O

    Ortho betekent recht/ perfect / correct. In deze orthodontie praktijk is gepoogd om met een minimum aan visuele elementen de open space op te delen in een wachtzone en praktijkgedeelte. De vloeiende lijnen zorgen voor een natuurlijke flow en creëren, naast het behoud van een grote openheid, tevens de nodige privacy en discretie. Achter de perfect uitgelijnde lamellen-structuur bevinden zich tevens alle technieken. Voor het eerst werkten we, naar een idee van de opdrachtgever, met 'blauw staal'. Een koud materiaal met een warm en tijdloos patina. De bureaus werden in dit materiaal op maat geplooid en geschroefd.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filip-tack-mr-david-1

    Mr David

    Een oude fabriek werd omgevormd tot loftencomplex met zicht op de Dijle. Vooral het overbruggen van de diverse niveauverschillen vormde een heuse uitdaging en leidde tot een interessant spel van gestapelde niveaus. Deze 'podia' bakenen telkens een specifieke zone af – eten, koken, zitten, slapen – en bepalen mee de lijnen van het ganse interieur. Er ontstaat architecturale ruimte uit een spel van vlakken en volumes. Op de vloer ligt een smalle eiken plankenvloer die de verschillende circulaties en perspectieven nog versterkt. Ook de verlichting in het spanplafond onderstreept datzelfde lijnenspel.

    Bekijk foto’s van dit project
  • aspasia 5

    Aspasia(+)

    Een store en een shop. Beide panden ondergingen een grondige verbouwing. Het binnentrekken van natuurlijk licht dmv een patio zorgt in beide projecten voor een open winkelervaring. De complexiteit van de aanwezige niveauverschillen werd omgeturned tot een sterke ruimtebeleving. Elk van de zones is functioneel en doordacht ingevuld. In de Aspasia-store werd geopteerd voor een sobere betonnen vloerafwerking, gelakt meubilair en enkele warme toetsen in de houten meubelen. Het geheel oogt luchtig en ruim. In de Aspasia+ men-shop is geopteerd voor een meer uitgesproken mannelijke, geraffineerde uitstraling. Een donkere vloerbekleding, in combinatie met lichte fineer, een gordijn met print, de pay-desk bekleed met mozaïek…

    Bekijk foto’s van dit project
  • PenneKnokke 1

    8300

    Dit 2de verblijf, op een van de meest mondaine pleinen van België, kreeg mede dankzij het doorgedreven materiaalgebruik een mediterraan karakter. De opdracht bestond er in enkel rekening te houden met de contouren van het in aanbouw zijnde appartement en, na een complete tabula rasa, met een nieuwe indeling en programma van start te gaan. De witte natuursteen, met kristallijne structuur, brengt het zonlicht nog dieper de ruimte binnen. Bovenop deze witte basis volgt een toon op toon van aanvullende 'wit'-elementen: wandstofferingen in gebroken wit, lakwerk in off-white, shutters in puur wit. En dit hier en daar aangevuld met zand-, oker- en koffiekleurige objecten...

    Saint-tropez aan de Belgische kust…?

    Bekijk foto’s van dit project
  • Barabas-1

    Baràbas

    Bordeaux, Beaujolais, Languedoc-Rousillion,… Oude wijnranken gedijen het best in aarde met een mengsel van kiezel. Het hout van de wijnranken en kiezel waren het uitgangspunt om een voormalige fietsenwinkel in het centrum van Boechout te transformeren tot een trendy wijn-& foodbar. ‘Bar à bas’ staat voor laag zitten aan de toog. Zo ontstaat één open ruimte met boeiende doorzichten en perspectieven. Toch zijn er in deze wijn-& foodbar vele aparte en gezellige hoekjes. De warme en sobere tinten staan samen met de materiaalkeuze garant voor een ontspannen urban sfeer. Dé basis om te genieten van een lekker glas wijn.

    Bekijk foto’s van dit project
  • bloemenhof-5

    Flowers

    De renovatie van deze langgevelhoeve gebeurde met zachte hand. En toch is de transformatie tussen vroeger en nu gigantisch. Het aanpassen van de circulatie binnen de bestaande 'kamer na kamer' opbouw accentueert de lengte van de hoeve en levert interessante perspectieven op. De lange centrale gang functioneert als art-corridor. De dubbelhoge master bedroom vormt samen met de bathroom één visueel open ruimte. Het materiaalgebruik in de woning werd beperkt tot brede plankenvloeren, hergebruik van bestaande tegels en deuren en tijdloze nieuwe materialen. De swimmingpool en het ondergrondse poolhouse zijn in opbouw.

    Bekijk foto’s van dit project
  • FocusBrandstore 1

    Focus Brandstore

    Hoe een verpauperd laag bakstenen gebouw in een wirwar van achtertuinen omvormen tot een aangename winkelomgeving? Door voor het gebouw een soort van pleinzone te creëren en het binnengebied om te vormen tot een 'binnentuin'! Grote raampartijen maken de link tussen buiten en binnen. Bij het betreden van de winkel ervaar je ook hier een middenplein. Dit ligt centraal tussen de heren- en damescollecties die op hun beurt werden ondergebracht in specifieke zones: de jeanswalls, tailored, casual wear en hippe damescollecties in een centraal volume. Het materiaalgebruik werd afgestemd op de verschillende collecties en varieert van licht naar donker, van zacht leder naar sterk geaderde natuursteen, van houten wandbekledingen naar tactiel behang…

    Bekijk foto’s van dit project
  • petercam 1

    Petercam

    Metropolitan business office

    Een bestaand kantoor op de bovenverdieping van een kantoorgebouw aan de Singel in Antwerpen werd volledig gestript en kreeg een nieuwe lay-out. Niettegenstaande het open space gegeven centraal staat, is er door de situering van de verschillende ontvangstruimtes voldoende discretie tussen de verschillende meetingrooms onderling en de eigenlijke kantoorzone. Wat de setting betreft werd gekozen voor warme, tactiele materialen (kamerbreed tapijt en diepgestraald hout) en translucente scheidingswanden (glas met geïntegreerde stoffering). Dit alles aangevuld met verfijnd zitmeubilair.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filip-tack-rubens-1

    Rubens

    Zand / Sable / Sand…het vormt de basis voor de renovatie van dit interbellum appartement aan zee. Je vindt het terug in de gebleekte eiken vloer, in de franse zandsteen, in de lichte houtfineer. Door openingen te maken tussen de kamers palend aan de gevel ontstaat er een soort wandeling aan zee. Iets dieper in het gebouw bevinden zich de meer functionele ruimtes: de stookruimte, de sanitaire cellen, etc. De nieuwe indeling is vooral gericht op het 'kijken naar buiten'. De witte muren weerspiegelen op elk moment van de dag de toestand van het weer buiten. Buiten beleef je hier helemaal binnen.

    Bekijk foto’s van dit project
  • PJL 2

    PJL

    Pepe Jeans London

    In zwart-wit of bleeched colours? Het prefab kantoorgebouw werd gestript tot op de structuur en daarna terug helder ingericht. Het resultaat is een open space showroom annex office. De vloer in poli-beton, het zichtbaar laten van alle technieken en de bijpassende styling onderstreept de casual, no-nonsense identiteit van het merk.

    Bekijk foto’s van dit project
  • filiptackdesignoffice-pop up-2